Tel: 602 490 100     |    Do darmowej dostawy zostało: 499,00 zł

Faszerowana papryka

Poznaj przepis na faszerowaną paprykę. Sprawdzi się on jako dodatek do wegetariańskiego obiadu, albo jako przystawka.

Faszerowana papryka (porcja dla 2 osób):

- dwie papryki

- 80g ryżu jaśminowego

- 6 suszonych pomidorów

- łyżka świeżej kolendry

- łyżka tymianku

- odrobina soli morskiej

- 60g sera blue

papryka-faszerowana-ryzem

Faszerowana papryka, przepis

Z papryki odkrawamy górną część i usuwamy gniazda nasienne. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy papryki przez 10 minut. Gotujemy ryż al dente i kroimy pomidory w kostkę. Mieszamy ryż, pomidory i zioła. Wyjmujemy papryki z pieca, faszerujemy na zmianę farszem i odrobiną sera - na wierzchu powinien znaleźć się ser. Ponownie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 10 minut.

Do takiego dania dobrze będzie pasowała sałatka (wersja dla wegetarian) albo ryba lub mięso.

Smacznego!