Łopian większy – cudowny chwast
Łopian większy – cudowny chwast Łopian większy (Arctium lappa) jest rośliną ...
Czytaj więcejOwies siewny, zwany zwyczajnym - niedocenione zboże
Krótka historia upraw owsa Owies siewny (Avena sativa L.) należy do ...
Czytaj więcejRola mikrobioty przewodu pokarmowego w kształtowaniu odporności człowieka
Przewód pokarmowy człowieka, a w szczególności jelita są doskonałym miejscem ...
Czytaj więcejPostbiotyki czyli metabolity bakterii probiotycznych
1. Rola mikrobiomu jelitowego w organizmie człowieka Mikrobiom jelitowy to populacja ...
Czytaj więcejWITAMINA E - rola, działanie, źródła
1. Rola witaminy E w organizmie człowieka Witamina E jest przeciwutleniaczem, ...
Czytaj więcejMagnez – pierwiastek konieczny dla zdrowia człowieka
1. Rola magnezu w organizmie człowieka Magnez jest zaliczony do najcenniejszych ...
Czytaj więcejPleśnie w przyprawach i ziołach, niebezpieczne dla zdrowia człowieka – przeciwdziałanie
Rośliny przyprawowe i przyprawy (rośliny i ich części po obróbce ...
Czytaj więcejDieta i zioła w leczeniu zespołu PCOS
Dieta i zioła w leczeniu zespołu PCOS Zespół PCOS, czyli ...
Czytaj więcejCzym są i jak działają rośliny lecznicze?
Czym są i jak działają rośliny lecznicze? Rośliny lecznicze wraz przyprawowymi ...
Czytaj więcejZioła na przeziębienie
Zioła na przeziębienie Praktycznie każdy z nas już od dziecka wie, ...
Czytaj więcejWitamina K – rola, działanie, źródła
Witamina K – rola, działanie, źródła Witamina K jest jedną z ...
Czytaj więcejIle witaminy C w aceroli…?
Acerola – naturalna witamina C Witamina C czyli kwas askorbinowy warunkuje ...
Czytaj więcejOlej z czarnuszki – zastosowanie
Już w starożytnym Egipcie znane były wyjątkowe właściwości kwiatu i ...
Czytaj więcej10 domowych sposobów na podniesienie odporności
10 domowych sposobów na podniesienie odporności O odporność należy dbać bez ...
Czytaj więcej