BLOG Aleeko > Porady
Adaptogeny
Nazwa „adaptogen” z greckiego oznacza „przystosować się”. Została zaproponowana ...
Czytaj więcejBuddha Bowl – miska rozmaitości
Buddha Bowl, czyli miska Buddy staje się coraz popularniejsza. ...
Czytaj więcejEkologiczne postanowienia noworoczne
Święta i koniec roku to nie tylko czas spotkań w ...
Czytaj więcejCo jeść i pić w klubie fitness?
W dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi żyje aktywnie i uprawia ...
Czytaj więcejWłaściwości prozdrowotne ziemi okrzemkowej
Ziemia okrzemkowa (diatomowa, diatomit) to miękka skała osadowa, która powstała ...
Czytaj więcejWzmocnij swoją odporność jesienią
Po powrocie z wakacji zazwyczaj mamy więcej energii i jesteśmy ...
Czytaj więcejNie daj się złapać!…..czyli fit-pułapki żywieniowe
Nawet, jeśli świadomie się odżywiamy i staramy się wybierać zdrowe ...
Czytaj więcejAloes – roślina nieśmiertelności
Do rodzaju aloes (Äloe spp.) zaliczanych jest ponad dwieście gatunków ...
Czytaj więcejJak nawodnić organizm na wiosnę?
Po długim okresie zimy, braku słońca i zimnych dni, temperatury ...
Czytaj więcejOgródek ziołowy - sposób na własne, ekologiczne i świeże zioła
Większość ziół to rośliny łatwe w uprawie, nie wymagające dużo ...
Czytaj więcejMiód i produkty pszczele
Historia współczesnego pszczelarstwa sięga czasów starożytnego Egiptu. Znane są malowidła ...
Czytaj więcejAlgi w kuchni
Poprawiają samopoczucie, stymulują układ odpornościowy, oczyszczają z toksyn, zawierają cenne ...
Czytaj więcejZakwaszenie organizmu - objawy cz. 2
Zakwaszenie organizmu - objawy Zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie, czyli zakwaszenie ...
Czytaj więcejCo zakwasza organizm? cz. 3
Co zakwasza organizm? Przyczyną zakwaszenia organizmu jest przetworzona żywność, pełna pustych ...
Czytaj więcej