Tel: 602 490 100     |    Do darmowej dostawy zostało: 499,00 zł

Naleśniki z owocami

Składniki (8 naleśników): 3 jajka 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka mleka odrobina miodu szczypta ...

Czytaj więcej

Dlaczego warto spożywać konopie siewne?

źródło obrazu: wikipedia Konopie są uważane przez czołowych lekarzy ...

Czytaj więcej

Placki z cukini

Składniki: 1 duża cukinia z upraw ekologicznych Mąka kukurydziana lub orkiszowa - ...

Czytaj więcej

Domowe batoniki musli

Takie batoniki sprawdzą się jako zdrowa przekąska, zwłaszcza dla osób ...

Czytaj więcej

Koktajl truskawkowy z nasionami chia

Sezon truskawkowy w pełni, dlatego polecamy przepis na prosty, smaczny, ...

Czytaj więcej

Dlaczego warto się odżywiać zdrowo?

Odżywianie się jest jednym z podstawowych procesów życiowych człowieka, polegającym na pobieraniu ...

Czytaj więcej

Grzyby - wartości odżywcze i zdrowotne

My Polacy, jak większość Słowian zamiłowanie do grzybów mamy we ...

Czytaj więcej

Zdrowe ciało = zdrowy duch

W dużej mierze jesteśmy w stanie zapobiec procesom starzenia naszego organizmu. ...

Czytaj więcej

Ciało w równowadze = zdrowy kręgosłup

Jeżeli chcemy aby wykonywane przez nas ćwiczenia przyniosły nam pożądane ...

Czytaj więcej

Co to znaczy odżywiać się zdrowo?

Podstawowe zasady zdrowego żywienia. Według autora publikacji wydanej przez Instytut Żywności ...

Czytaj więcej

Zasady przetwórstwa ekologicznego

W produkcji ekologicznej obowiązuje zasada przetwarzania surowców tylko w niezbędnym stopniu, ...

Czytaj więcej

Technologie stosowane w przetwórstwie surowców z rolnictwa ekologicznego

Technologie przetwarzania dobiera się tak, by utrzymać tzw. „pierwotność produktu”, tj. ...

Czytaj więcej

Ekologiczne warzywa i owoce - naturalne wzmocnienie odporności.

      Zdrowa i ekologiczna dieta zawsze dąży ku prostocie i naturalności. Bywa ...

Czytaj więcej

Dlaczego tak ważna jest równowaga kwasowo-zasadowa naszego organizmu?

Każdy żywy organizm, aby prawidłowo funkcjonować dąży do utrzymania w swoim wnętrzu ...

Czytaj więcej

Gluten - nie taki straszny

Gluten jest to białko pochodzenia roślinnego. Pod nazwą „gluten” ukrywa się ...

Czytaj więcej